Video/Film

Nummer Dato Overskrift
0059V1-Z-MZR 06/01/1984 Fem radioudsendelser: I Zone-Redningskorpsets Tjeneste

Beskrivelse / Historie
To kassettebånd med fem radioudsendelser a ca. 15 minutter med radioudsendelser fra DR hvor Stig Frisholt, Carlo Lundtoft og Kaj Simonsen fortæller om deres oplevelser i ZR.
Til genstanden hører desuden to kassettebånd som blev anvendt til salgsformål af Fonden Redningsteknisk Samling i 1980'erne, syv spoler med originaloptagelserne samt to CD'ere med en digitaliseret version af de fem udsendelser.
Til genstanden hører endvidere en brun arkivæske (fundet 2020) med diverse akter fra produktiionen, bl.a. beretninger skrevet af de tre interviewpersoner mv.
Anvendelse
Radioudsendelser produceret i DR Båndværkstedet, hvor private kunne få mulighed for at lave deres egen radioudsendelse i DR-regi, hvilken mulighed det kommende Zone-Museum benyttede sig af i 1984.

Optagelserne fandt sted i Landskronagade 54 i januar 1984. Oprindeligt skulle der bare laves én udsendelse, men i DR var de så glade for historierne, at der blev produceret fem udsendelser a 15 minutter. De blev sendt i radioen med én udsendelse pr. dag i en uge (mandag-fredag) kl. 8.45 og gentaget kl. 20.45 i perioden fra 25. juni til 29. juni 1984. Udsendelserne blev senere genudsendt.

Digitaliseret version i Dropbox
Mål
Højde 11 cm
Længde7 cm
Bredde1,6 cm
Gruppenr. Gruppenavn
11.98.9.10Lyd på kassette

Foto

Båndene er transskriberet af Jytte Holm Jørgensen. Registreret som historiske beretninger.

Individuelle oplysninger
StandPæn
Restaurering
PlaceringAndet (DTM, Zonen film- og lydsamling)
Erhvervelsesdato06/01/1984
ErhvervelsesmådeGave
Overdragers oplysninger
BemærkningerDatering juni 1984 fremgår af påtegning på kassetter.
Station(er)København, Ålborg, Flyvetjenesten
HændelseI Zone-Redningskorpsets Tjeneste


Danmarks Tekniske Museum, Zone-samlingen. Udskrift af EDB register. Kun til privat brug. Må ikke anvendes som kilde, forevises eller kopieres uden skriftlig tilladelse fra museet.